Yangın Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

çatı çıkışlarında kullanılan baplar emeklevi sebebiyle farklı malzemelerden üretildiği midein ısıya dayanıklı bileğildir. Bu nedenle kıyamet esnasında kullanılamaz ve insanoğlu dâhileride kuşatılmış kalabilir.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, ürkü pas ve esrar sızdırmaz özellikleri cereyan etmek zorundadır.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları katkısızlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı bünyeya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın Kapısı acil durumlarda binadan hariçarı çıkış sağlamanın cihetı nöbet yangının özge alanlara ve bölümlere sıçramasını da engeller. Böylelikle yangının muayene şeşna kızılınması kolaylaşır ve elan fazla muhatara vermesi önlenir.

Yangın yönetmeliğine müsait bir şekilde hazırlanan bapların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Montaj sürecinde fen olarak bütün kurallara uygun şekilde yerleştirilen vahit kanatlı yangın bapsı, dışarı haklı açılacak şekilde kullanılır.

Örneğin yangın merdivenleri koridorların ahir bulunan yangın çıkış kapılarıyla birleşmiştir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi ıztırari bir birliktelik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin inşaatı yasalarla zorunlu kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine demetlı bazı kurallarla kurulmaktadır.

Hangi binalarda yangın merdiveni bulundurulması ile müntesip zorunluluk strüktürnın özelliklerine bakılırsa belirlenmektedir. Bunlar ortada yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı sayısı, mimarinın yararlanma sınıfı kabilinden faktörler canlı olmaktadır.

Derece: Haberde adı sabık şirket isimleri ve yangın bapsı fiyatları, referans olarak yazılmamıştır. Oluşacak maddi ve tinsel sorunlardan Tempo Online mesuliyetli tutulamaz.

Kimlik ve sertifikalar: Yangın kapısı seçer, bapnın tatminkâr standartlara ve yönetmeliklere muvafık olup olmadığını tayin etmek dâhilin etiket ve sertifikalar muayene edilmelidir.

- Sertifikalı olan yangın kapılarımız yangın kapısı sayesinde firmanızın ISO aşamalarından geçmesini sağlar.

Kolaylıkla açılmalıdır. Kapının kilitli olmaması yahut kilitli olsa da tenha hareketle açılabilmesi gerekir. Bapnın üzerinde panik pas veya benzeri bir sistem bulunmalıdır.

Dolgu kullanılarak kapı tıngırluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, evgin durumlarda emeksiz açılacak şekilde Yangın Bapsı güvenlik kilidi ile emin hale getirilmektedir. Yangın Kapısı üretimi konusunda bilirkişi personelimiz aracılığıyla kaleme kırmızıınan bu makalemızda;

Yangın kapıları, yangın sırasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Report this wiki page